Lancar #OpsBedil, ‘Hacker’ Dari Malaysia Muncul Wira Selepas Berjaya Godam Pengkalan Data Israel


Kumpulan hacker dari Malaysia sering kali dianggap wira tak didendang menerusi aktiviti godaman yang dijalankan. Berjaya menggodam beberapa laman web negara lain selepas menerima ancaman atau sebagai tanda solidariti sekaligus menunjukkan kehebatan kumpulan hacker dari Malaysia ini.

Terbaharu, sebagai tanda sokongan terhadap Palestin yang sedang diancam, kumpulan hacker dari Malaysia terdiri daripada AnonGhost, DragonForce Malaysia dan beberapa lagi pasukan lain dilaporkan telah bersatu tenaga dalam melumpuhkan sistem pengkalan data Israel.


Menerusi operasi yang dijalankan secara mengejut, difahamkan lebih 120 laman web Israel telah digodam. Kejayaan menggodam laman web pengkalan data Israel turut dikongsi di Facebook sebagai bukti walau bagaimanapun pihak DragonForce memaklumkan status mereka telah diturunkan oleh pihak Facebook.


Pengumuman yang dibuat menerusi status terbaru ini turut memuatkan senarai laman web Israel yang digodam. Lebih hebat, pihak DragonForce memaklumkan masih terdapat laman web lain yang digodam dan tidak dipamerkan kepada umum setakat ini.

Kejayaan hacker dari Malaysia yang muncul sebagai wira ini nampaknya turut mendapat perhatian orang ramai serta negara jiran iaitu Indonesia. Menerusi info terbaru, hacker dari Indonesia juga bakal turut serta menyerang Israel menerusi serangan siber yang dinamakan sebagai #OpsGanyang.

Serangan dan kejayaan hacker dari Malaysia sekaligus membuatkan orang ramai kagum dengan kemampuan kumpulan ini. 

Sumber: Vocket

PERHATIAN: Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih