Wanita ini sanggup menolak ibunya sampai tersungkkur


Baru-baru ini tular mengenai kisah seorang anak perempuan yang sanggup menolak ibunya sehingga jatuh di Wonogiri, Indonesia.

Anak memarrahi ibunya
Video berkenaan telah dimuat naik oleh repostwonogiri di akaun Instagramnya. Video tersebut memperlihatkan seorang remaja perempuan yang sedang memarrahi ibunya di halaman rumah.

Lebih mengejutkan lagi apabila remaja perempuan berkenaan sanggup menolak ibunya sehingga jatvh tersungkur dan kelihatan masih terduduk sambil dimarrahi oleh anaknya itu.

Video yang berdurasi kurang daripada satu minit itu, mendapat kecaman daripada warganet kerana tindakan gadis berkenaan sangat melampaui batas serta tidak sopan dan punca kejadian masih belum diketahui.

Sanggup tolak ibunya sehingga jatuh
HUKVM MARRAH DAN MENGUTTUK IBU BAPA DALAM HATI 

Inilah Jawapan Dan Hukumnya | (Adakah berdosa jika menyimpan rasa marrah pada ibu sendiri dan menguttuk ibu dalam hati tapi saya masih menghormati ibu dan tidak melawwan kata-katanya.)

Derhaka kepada kedua orang tua ialah berbuat sesuatu yang menyakkiti perasaan keduanya atau melawan perintahnya dan juga melanggar nasihat-nasihatnya.

Menyimpan rasa marrah dan menguttuk ibu dalam hati juga termasuk didalam dosa kepada ibu atau bapa, kerana ia sama dengan membencci mereka, perkara ini jelas termasuk dalam dosa besar. Rasulullah SAW bersabda maksudnya: “Ada tiga macam orang yang terkena laknat Allah SWT

Iaitu: Seseorang yang membencci kedua ibu bapanya, seseorang yang berupaya menceraikan sepasang suami isteri, kemudian setelah isteri dicerai ia menggantikannya sebagai suaminya dan seseorang yang berupaya agar orang-orang mukmin saling membencci dan saling mendengki antara sesamanya dengan melalui hasutan-hasutannya.” (HR. Ad Dailami daripada Umar ra)

Tidak layaklah menyimpan rasa marrah dan bencci terhadap ibu, segeralah bertaubat dengan mohon kemaafan kepadanya agar kehidupan memperoleh berkat dan rahmat daripada Allah SWT.

Sumber: Citer Maya

PERHATIAN: Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih