Didakwa Mahu Lalu Secara Percuma, Pemandu Honda Ini Nekad Rempuh Palang Tol


Sebut sahaja jenama
 Honda, pasti orang ramai terbayangkan kisah-kisah ‘perangai’ pelik dan aneh pemandu-pemandu kereta jenama Jepun tersebut.  Sebelum ini seorang pengguna jalan raya berjaya menghentikan sebuah Honda City daripada mendapat tol percuma.

Pada pagi tadi pula seorang pengguna Plaza Tol Semenyih terkejut dan mendakwa sebuah Honda HR-V meluru laju mengikuti belakangnya kerana tidak mahu membayar tol di laluan tersebut.

Lebih memeranjatkan lagi apabila kita dapat lihat pemandu Honda tersebut nekad merempuh palang tol terbabit walaupun palang tersebut sudah mula turun untuk menutup laluan.

Video dashcam yang merakam kejadian terbabit pada pukul 9.00 pagi tadi telah menyebabkan orang ramai mengecam tindakan pemandu itu yang hampir-hampir melanggar kereta di hadapannya.

Kejadian seperti kerap kali berlaku dan terakam pada dashcam sejak-sejak hari ini. Tidak dapat dipastikan apa penyebab semakin ramai pengguna jalan raya semakin nekad untuk mengelak membayar tol saban hari.

Diharapkan agar pihak-pihak konsesi tol dapat tampil memberikan jalan penyelesaian serta keadilan buat pihak membayar tol dan pihak mengelak bayar tol.

Sumber: The Vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih