Remaja Ini Terpaksa Bayar Denda Untuk Bebas Daripada Tahanan Israel


Sebuah lagi insiden yang menyentuh hati orang ramai berlaku baru-baru ini di Palestin apabila seorang pemuda merangkap pelajar telah ditembak pada kaki oleh pihak Zionis sekitar At-Tur, Jurusalem.

Menerusi laporan yang dikeluarkan Palestine Chronicle, pihak penduduk serta pelajar telah mengalami konflik bersama pihak askar Zionis yang sekaligus menimbulkan kekecohan sebelum pelajar bernama Bassam Abu Sbeitan ditangkap dan ditembak. Beliau kemudiannya telah diheret dan dibawa pihak Zionis untuk urusan soal siasat.

Lebih membuatkan orang ramai berang dengan pihak Zionis, pelajar ini dilaporkan terpaksa membayar denda kepada pihak Israel. Bukan itu sahaja, beberapa individu serta pelajar lain turut menjadi mangsa belasah pihak Zionis menerusi insiden yang berlaku.

Tindakan yang dibuat pihak Zionis jelas menunjukkan kekejaman mereka sekaligus membuatkan orang ramai yang menyokong Palestin menyelar tindakan zalim yang dibuat terhadap penduduk Palestin.

Sumber: The Vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih