-->
banner here
Powered by Blogger.

Ronny Chieng Akui Masih Setia Pada Malaysia Kerana, Berjaya Bintangi Filem Marvel Shang-Chi

advertise here


Pelakon kelahiran Malaysia yang membintangi Shang-Chi, Ronny Chieng akui bahawa dia masih rakyat Malaysia dan setia bersama negara ini sambil mengucapkan Selamat Hari Malaysia.

Dalam ciapan yang dimuat naik oleh Marvel Studios Malaysia, Ronnie yang lahir di Johor membuktikan apa yang membuatkan dia sebahagian dari Malaysia sambil mempamerkan kebolehan Bahasa Malaysia.

Ronnie kemudiannya menunjukkan pasport Malaysia bagi membuktikan bahwa dia masih orang Malaysia dan dengan nada jenaka, dia akui masih menggunakan ‘lah’ dan ‘meh’ dalam bahasa sehariannya.

Dia yang juga pelakon filem The Crazy Rich Asia turut mengucapkan selamat Hari Malaysia kepada rakyat Malaysia dan mengakhiri klip tersebut dengan ucapan Malaysia Boleh. Ciapan Marvel Studios Malaysia telah ditonton lebih dari 20,000 kali dan mendapat lebih daripada 400 suka.

Klip berdurasi satu minit dua saat itu juga merupakan sebahagian daripada promosi Marvel Studios untuk filem terbaharu mereka, Shang-Chi and Legends of the Ten Rings.

Sumber: The Vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih