Aksi Myvi Ini Mencuit Hati Orang Ramai Kerana, Selamba ‘Tarik’ Lori Rosak


Hampir setiap bulan pasti ada saja kereta Myvi akan dirakam melakukan ‘aksi luar biasa’ sehingga tular menjadi bualan orang ramai selama beberapa hari.

Baru-baru ada seorang pengguna jalan raya telah terserempak sebuah kereta Myvi dan merakam kereta tersebut sedang ‘selamba’ menarik sebuah lori dipercayai rosak dibelakangnya.

@affendiderus

KepitDap!!!

♬ Tokyo Drift - Xavier Wulf

Video yang mula tersebar itu telah meraih satu juta tontonan di platform TikTok dan ribuan perkongsian oleh pengguna-pengguna Facebook. Walaupun saiz kereta Myvi itu lebih kecil, namun ia tidak menghalangnya untuk menarik lori tersebut.

Ternyata aksi kereta itu membuat orang ramai tertanya-tanya, adakah Myvi dibina untuk pelbagai kegunaan buat pembeli kereta model ini. Pada tahun ini saja orang ramai pernah merakam Myvi ‘terbang’ melepasi longkang besarmasuk jalan off-road dan ‘panjat’ naik tebing bukit.

Siapa sangka model kereta yang diperkenalkan oleh Perodua pada tahun 2005 menjadi salah satu kenderaan utama rakyat Malaysia sehingga ke hari ini dan telah membuktikan ‘keupayaan sebenar’ kereta tersebut.

Untuk pengetahuan semua, jualan Myvi telah mencecah 1 juta unit pada tahun 2017 lalu dan model tersebut turut dijual di beberapa buah negara luar seperti United Kingdom, Fiji, Brunei dan Singapura.

Sumber: The vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih