Dakwa Berat Sebelah, Sepupu Sajat Sedia Ambil Tindakan Undang-Undang Terhadap Harith Iskander


Tular sejak semalam apabila Sajat atau nama sebenarnya Muhammad Sajjad Kamaruzzman menerusi temu bual bersama Harith Iskander mengakui beliau sudah menukar jantina dan dijadikan kambing hitam dalam isu politik dan agama.

Temu bual tersebut turut menjelaskan sebab Sajat memilih untuk menetap di Australia selepas dilayan dengan buruk di Malaysia sekaligus membolehkan beliau bebas menjadi diri beliau sebenar di negara tersebut.

Di sebalik pendedahan yang dibuat Sajat, seorang bekas pengurus usahawan iaitu Nurnilam Sari menerusi perkongsian di Facebook memaklumkan sedia mengambil tindakan undang-undang ke atas Harith Iskander berikutan temu bual yang bersifat berat sebelah.

Menurut Nurnilam yang pernah menjadi mangsa penipuan Sajat, beliau mendakwa Harith memberi platform dalam membenarkan orang yang bersalah bercakap berhubung kes penipuan yang telah diadili di mahkamah.

“Bila seseorang menjatuhkan reputasi kita dengan membiarkan orang yang bersalah bersuara, serta cuba membuat fakta yang salah. Jadi, hati-hati Harith dengan temu bual anda secara siaran langsung,” katanya di Facebook.

Beliau juga turut memaklumkan Sajat memberi informasi yang salah terhadap kes penipuan yang telah dilakukan. Malah, Nurnilam Sari turut mendedahkan Sajat pernah meminjamkan wang beliau sehingga jutaan Ringgit.

Dalam pada itu, Harith Iskander memaklumkan beliau sama sekali tidak berpihak kepada mana-mana pihak. Menurut Harith, beliau hanya mahu rakyat Malaysia mendengar sendiri apa yang dikongsikan Sajat daripada mulutnya beliau sendiri.

Untuk pengetahuan, Sajat sebelum ini turut pernah memaklumkan dilayan dengan kasar oleh tiga pihak penguasa yang menyepak beliau. Bukan itu sahaja, Sajat turut mengakui telah dicabul oleh pihak berkenaan.

Sumber: The vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih