Ilmuwan Nusantara, Tn. Guru Syeikh Ahmad Fahmi Bin Zam Zam Meninggal Dunia


Seorang ilmuwan nusantara yang juga ulama terkenal, Allahyarham Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi Bin Zam Zam dilaporkan meninggal dunia hari ini.

Perkara berkenaan dikongsikan oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM) melalui laman facebooknya sebentar tadi.

”Ketua Pengarah dan seluruh warga JAKIM mengucapkan salam takziah kepada ahli keluarga Allahyarham Tuan Guru Syeikh Ahmad Fahmi Bin Zam Zam yang kembali kerahmatullah pada 30 Oktober 2021M bersamaan 23 Rabiulawal 1443H.

”Semoga Allah SWT mencucuri rahmat dan ditempatkan beliau bersama para solihin. Al-Fatihah,” tulis JAKIM dalam kenyataan tersebut.

Netizen turut bersedih dengan kehilangan ulama besar ini dan menitipkan doa di ruangan komen sambil menyampaikan ucapan takziah kepada keluarga Allahyarham.

Salam takziah kepada keluarga Allahyarham.


Sumber: Siakap keli
PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih