Pulang Ke Malaysia Selepas 2 Tahun Terkandas, Jururawat Ini ‘Diserang’ Netizen Singapura


Sebelum ini, tular sebuah video memaparkan seorang jururawat warganegara Malaysia yang bekerja di sebuah hospital di Singapura teruja kini boleh kembali ke tanahair.

Menerusi perkongsian Tracy, beliau sudah 2 tahun tersangkut di Singapura tidak dapat pulang ke Malaysia disebabkan pandemik COVID-19. Tidak dapat menahan air mata ketika berada dalam kapal terbang, Tracy akui bukan mudah menjadi barisan hadapan dan kini beliau sedang menjalani tempoh kuarantin selepas selamat mendarat di lapangan terbang Miri, Sarawak.

Video tersebut mendapat perhatian ramai terutama sekali rakyat Malaysia dan Singapura. Menerusi video tersebut, dapat dilihat para netizen mengucapkan selamat kembali kepadanya dan mengucapkan terima kasih atas pengorbanannya sepanjang pandemik.

Akan tetapi, Tracy turut berkongsi beberapa komen negatif yang diterimanya dilontarkan oleh segelintir rakyat Singapura. Dapat dilihat, segelintir rakyat Singapura menyindirnya kerana bekerja di sana dan mendakwa dirinya hanya bekerja untuk mendapatkan wang yang banyak.

Tracy mengatakan antara sebab dirinya menggunakan kad sim Malaysia kerana tidak mahu ada penonton videonya yang bersikap seperti itu. Menurutnya, ini bukan pertama kali beliau menerima layanan seperti itu oleh segelintir rakyat Singapura.

Sumber: The vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih