TERKINI : Minah Saleh Ini Telah Dikompaun RM3,000


Tular di media sosial pada minggu ini apabila terdapat seorang minah saleh yang 
membuat kecoh di butik Dior, KLCC gara-gara dihalang memasuki butik tersebut kerana tidak mahu memakai pelitup muka.

Alasan beliau yang menuduh mereka yang memakai pelitup muka merupakan komunis dan meminta keistimewaan sebagai individu berkulit putih diberikan kepadanya jelas membuatkan para netizen berang.

Bukan itu sahaja, beliau turut dilihat melakukan perkara yang sama di Bangsar Shopping Centre (BSC) dengan bertengkar dengan pihak pengawal selepas gagal memasuki tempat berkenaan.

Terbaharu, Ketua Polis Daerah Dang Wangi, Asisten Komisioner Noor Dellhan Yahaya telah mengeluarkan kenyataan rasmi dengan mengenakan dua kompaun terhadap wanita bukan warganegara berkenaan.

Dua kompaun tersebut terdiri daripada kegagalan mendaftar masuk ke premis menggunakan aplikasi MySejahtera di kawasan capaian internet yang luas manakala kesalahan kedua pula disebabkan tidak mematuhi arahan Ketua Pengarah Kesihatan dalam memakai pelitup muka di dalam premis.

Minah Saleh ini telah dikenakan kompaun berjumlah RM3,000 di mana setiap satu kompaun berjumlah RM1,500 atas kesalahan yang dibuat. Diharap isu ini tidak lagi berulang dalam memudahkan urusan beliau dalam memasuki premis dan juga orang ramai yang berada di kawasan sekitar.

Sumber: The Vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih