Tinggal Anak Dan Maki Hamun Pengawal Keselamatan, Tindakan Pasangan Ini Raih Perhatian Netizen


Sebut mengenai anak, sudah pastinya secara lumrah tugas penjagannya diletakkan kepada pihak ibu bapa. Di tambah pula dengan keadaan masa kini, sudah tentu para ibu bapa perlu mengambil langkah penjagaan yang lebih ketat dalam memastikan keselamatan anak-anak mereka.

Dalam pada itu, lain ceritanya pada kali ini apabila terdapat sebuah pasangan selaku penyewa di sebuah apartment di Kuala Lumpur memilih untuk meninggalkan anak mereka kepada pihak pengawal keselamatan.

Bukan itu sahaja, mereka turut meninggalkan anak mereka di meja pengawal keselamatan sewaktu pihak pengawal sedang melaksanakan tugas pertukaran untuk melakukan rondaan di semua aras blok B apartment berkenaan.

Situasi menjadi tegang apabila penyewa berkenaan mendapati pihak pengawal keselamatan berkenaan tidak menjaga anak serta meluahkan kata-kata kesat beserta cubaan ugutan melakukan kekerasan fizikal. Penyewa berkenaan turut mengugut untuk menamatkan kontrak pihak pengawal berkenaan.

Insiden tersebut berjaya dileraikan oleh seorang individu awam yang mendakwa dirinya sebagai penjaga kepada pihak pengawal berkenaan di blok tersebut. Beliau turut merakam dan menasihati pasangan berkenaan untuk menjaga anak sendiri daripada melepaskan tangan kepada pihak pengawal.

Berdasarkan isu yang berlaku, individu awam tersebut turut mencabar pasangan ini membuat laporan polis sekiranya berada di pihak yang benar. Isu ini nampaknya telah mendapat perhatian pihak pengurusan apartment berkenaan dan dimaklumkan pihak polis juga sedia menjalankan siasatan susulan.

Sumber: The Vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih