Tikus Berkeliaran Di Kedai Makan Pavilion KL, Wanita Ini Kecewa Pekerja Abaikan Aduannya


Kebersihan merupakan antara faktor yang patut dititik beratkan apabila membuka kedai makan atau restoran. Pernahkah anda terbayang kehadiran tikus di kedai makan terkenal dan berada dalam pusat membeli-belah?

Terbaharu, seorang pengguna Twitter @Azwinshafinaz telah berkongsi tangkap layar Instastory Sarah Shimmers yang memaparkan tikus berkeliaran di kedai makan Teppanyaki, Pavilion Kuala Lumpur.

Menerusi perkongsian tersebut, Sarah telah memberitahu pekerja di sana bahawa terdapat tikus tetapi tiada apa-apa tindakan dilakukan oleh pekerja tersebut. Sarah berasa kecewa kerana sewajarnya pekerja kedai itu melakukan sesuatu apabila melihat kehadiran tikus-tikus itu.

Perkongsian tersebut mendapat perhatian netizen dan rata-rata netizen terkejut melihat tikus berkeliaran di dapur. Malah, para netizen juga berharap pihak pengurusan dan pihak Kementerian Kesihatan Malaysia akan mengambil tindakan agar kedai tersebut membersihkan kawasan kedai. 

Bukan itu sahaja, ada juga yang secara berseloroh mengatakan sudah seperti filem Ratatouille dimana Remy iaitu tikus yang menyediakan makanan. Oleh itu, makanan tersebut rasa ‘sedap’.

Bukan itu sahaja, rata-rata netizen turut mengatakan bahaya apabila ada tikus di kawasan dapur kerana boleh mengakibatkan penyakit kencing tikus atau nama sainsnya Leptospirosis lalu membawa maut.

Sumber: The vocket

PERHATIAN Pihak Malaysia Sinar Harian tidak akan bertanggungjawab Iangsung ke atas komen-komen yang diberikan oleh pembaca kami. Sila pastikan anda berfikir dua kali terlebih dahulu sebelum meninggaIkan komen anda disini. Malaysia Sinar Harian juga tidak mampu untuk memantau kesemua komen yang ditulis disini. Segala komen adalah hak dan tanggungjawab anda sendiri Terima kasih.