Saiz Papan Tanda Susur Keluar SUKE Undang Pertikaian Netizen

https://drive.google.com/uc?export=view&id=1kKTTjX68SswTAk9YNCZTTA6bvG2z2gP9

Pada minggu lalu, Pembukaan jalan leburaya suke telah pun mula dibuka kepada para masyarakat dan tol diberikan secara percuma sehinggan 1 bulan.

Dalam hal ini, Selepas pembukaan jalan lebuhraya telah dibuka, Kemalangan pertama telah terjadi disebabkan sebuah kereta myvi parking di tepi untuk melihat pemandangan yang cantik. 


Selain itu, Ada beberapa pengguna yang menggunakan jalan ini sangat tidak berpuas hati apabila mendapati yang papan susur tersebut itu terlalu kecil berbanding papan yang ada dibawahnya.

Namun begitu, Menerusi vedio yang dimuat naik melalui laman web tiktok menunjukkan bahawa papan tanda susur keluar itu hanya boleh dibaca dengan jelas apabila pengguna tersebut sudah masuk ke dalam susur keluar di lorong kiri dan juga kanan. 

Bukan itu sahaja, Individu yang menggunakan jalan ini juga sangat marah dan meluahkan perasan pada media sosial.
@jeppwaksalam Aku pun terkene td..korang tolong hati2 pilih simpang di susur keluar BUKIT AMPANG / LANGAT NI…. SUSUR KIRI ke LANGAT / BUKIT AMPANG.. SUSUR KANAN ke AMPANG / PANDAN INDAH / HOSP AMPANG #SUKE #sukehighway #malaysia #shopee ♬ Pusara Di Lebuhraya - Ekamatra

Selain itu, Ada segelintir netizen mendakwa bahawa sebelum sampai di kawasan tersebut keluar ke hulu langat atau ampang, Sudah ada papan tanda besar menunjukkkan lorong menuju ke arah kedua dua lokasi tersebut. 

Akhir sekali, Netizen berpendapat papan tanda tersebut hanya boleh dibuat dengan saiz yang agak kecil. Kerana tiang dibelakangnya hanya mampu untuk menampung papan tanda tersebut. 


SUMBER: OH BULAN